Hrvatski sindikat šumarstva

Hrvatski sindikat šumarstva slide

27

KOL-2014

ODRŽAN SASTANAK U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE25. kolovoza 2014. god. u Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak na kojem su ispred Ministarstva poljoprivrede sudjelovali ministar T. Jakovina i savjetnica ministra Z. Starišinić, te ispred sindikata koji djeluju u Hrvatskim šumama d.o.o. predsjednik HSŠ Ž. Kalauz, Predsjednik SZŠ Ž. Cutvarić i predsjednik SITŠ T. Užarević.
Ovaj puta ministar je za predstavnike sindikata odvojio malo više vremena, pa je sastanak trajao 90-tak minuta.Nakon pozdravnih riječi ministar je odmah dao riječ predstavnicima sindikata.Sindikalcima je pružena prilika da ministra upoznaju sa problemima u Hrvatskim šumama d.o.o..Mišljenja sam da smo priliku dobro iskoristili.Težište smo stavili na najavljenu sistematizaciju i otpuštanje radnika.

U uvodu sam se zahvalio ministru na pozivu, te sam rekao da je do ovakvog sastanka trebalo doći barem četiri mjeseca ranije, odnosno nakon pisma kojeg smo uputili na više adresa a nakon najave Uprave HŠ o 397 radnika viška.
Rekao sam da je sistematizacija napravljena bez šire rasprave struke, da Uprava nije utvrdila da li je uopće moguće funkcioniranje cjelokupnog procesa proizvodnje s novim brojem izvršitelja. Smatramo da će predloženi broj radnika dovesti u pitanje izvršenja radnog procesa. Upoznao sam ministra da je od dolaska ove Uprave u HŠ smanjen broj radnika za oko 1200.
Predložio sam ministru da zaustavi provođenje sistematizacije, te da se vrati na širu stručnu raspravu. U slučaju ne prihvačanja ovakvog prijedloga da se sa sistematizacijom ide u Upravi srednje veličine kao "pilot projekt" da se vidi da li će proizvodni proces sa manjim brojem radnika funkcionirati.
U svom daljnjem izlaganju osvrnuo sam se na plaće u Hrvatskim šumama, koje su prije dolaska ove Uprave bile oko 10%  veće od prosjeka RH, a sada su pale na prosjek RH.Spomenuo sam i veliki problem u organizaciji terenskog rada zbog  nedostatka vozila te probleme nastale sve većom centralizacijom Hrvatskih šuma ( tužbe zbog ugovora u radu, nabava...)

Na kraju sastanka ministar Jakovina je rekao da će u idučih 10-tak dana proanalizirat predloženu sistematizaciju , te da će za 30 dana pozvati predstavnike sindikata na novi sastanak na kojem će izaći sa svojim prijedlogom.

30

LIP-2014

IZLET SINDIKALNE PODRUŽNICE ŠUMARIJE ORIOVACČlanovi Sindikalne podružnice šumarije Oriovac Hrvatskog sindikata šumarstva posjetili su u subotu.28.06.2014. godine obiteljsko gospodarstvo „Tri mudraca“ u Karancu gdje su proveli izuzetno zanimljiv i ugodan dan. U prekrasnom krajoliku Baranje i etno sela Karanac opustili su se natječući se u starim tradicionalnim sportovima, vožnji quadom i kuhanju fiš paprikaša.

Vrhunac druženja uz dobru hranu i kapljicu završio je uz pjesmu i tamburaše do kasno u noć!

 

 

27

LIP-2014

SINDIKALNA EKSKURZIJA PODRUŽNICE ŠUMARIJE LIPOVACČlanovi Hrvatskog sindikata šumarstva, podružnice šumarije Lipovac od 19. 06. do 22. 06. 2014. god. boravili su na sindikalnoj ekskurziji u Živogošću.

Njih šesnaest iskoristilo je produženi vikend i nakon 2012. godine, kada su također bili na Makarskoj rivijeri, ponovno su se vratili u hotel Ninfa, očito zadovoljni smještajem, gostoljubljivošću domaćina, hranom, a svakako i paketom „all inclusive“ koji je uključen u cijenu aranžmana.

Vrijeme je bilo toplo, nekolicina hrabrih je skočila još uvijek u hladno more, a manje hrabri su se okupali u hotelskom bazenu.

Povratak je bio preko BIH, gdje se zastalo na poznato odmorište „Dobra voda“ u Jablanici na ručak. Sve u svemu prema dojmovima članova, da se zaključiti da je odmor protekao na razini očekivanja u dobrom društvu i odličnoj atmosferi i svakako što je za spomenuti četiri dana daleko od komaraca. (KS)

 

18

LIP-2014

ODRŽANA 1. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠU lovačkoj kući Krušak  na području  Šumarije Velike Gorice 17. lipnja 2014. godine održana je prva sjednica Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva.

Pored članova Glavnog odbora sjednici su prisustvovale članice Statutarne komisije i Nadzornog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva, te predsjednica Glavnog radničkog vijeća  Hrvatskih šuma d.o.o. Željka Šikić.

Članovi Glavnog odbora su usvojili Poslovnik o radu Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva.

Na sjednici se vodila rasprava o čl. 74. Kolektivnog ugovora (Dodatak na plaću za rad na terenu).

Istim je utvrđeno da se strane potpisnice Kolektivnog ugovora obvezuju do 31. ožujka 2014. godine sklopiti Dodatak Kolektivnom ugovoru u kojem će se pravo na dodatak na plaću za rad na terenu utvrditi u bodovima po danu zavisno o vremenu provedenom na radu na terenu.

Potpisnici Kolektivnog ugovora se nisu uspjeli dogovoriti, te je rok prolongiran do 30. lipnja 2014. god., a Uprava Hrvatskih šuma d.o.o. se obvezala napraviti analizu dodatka na plaću za rad na terenu.

O istoj analizi Glavni odbor je raspravljao na svojoj sjednici, te je donio zaključak da se ne prihvaća prijedlog Uprave Hrvatskih šuma d.o.o., već da se dodatak za plaću za rad na terenu obračunava kao i do sada.

Glavni odbor  je prihvatio izvješće Nadzornog odbora o poslovanju Hrvatskog sindikata šumarstva u 2013. god., te je donio plan prihoda i rashoda za 2014. god.

Pokrenuta je inicijativa za izmjenu Pravilnika o financiranju i financijsko materijalnom poslovanju sindikalnih podružnica.

Za izradu prijedloga  navedenog Pravilnika imenovana je radna skupina od 7 članova. .

Predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je upoznao članove Glavnog odbora o akciji prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama u istočnoj Slavoniji.

Do 17. lipnja 2014. god. podružnice Hrvatskog sindikata šumarstva su na žiro račun Hrvatskog sindikata šumarstva uplatile 141.169,00 kn.

Budući akcija još traje, zaključeno je da će se ta sredstva nastradalim članovima Hrvatskog sindikata šumarstva dodijeliti na slijedećoj sjednici Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva.

Na sjednici je prema Pravilniku o dodjeli pomoći članovima Hrvatskog sindikata šumarstva dodijeljeno ukupno 139.000,00 kn pomoći, a od toga 115.000,00 kn za 18 članova Hrvatskog sindikata šumarstva iz Šumarije Gunja za poplave, te 5 članovima iz Šumarije Strošinci.

 

 

12

SVI-2014

ŽELJKU KALAUZ NOVI MANDAT

Na 6. Izbornoj Skupštini Hrvatskog sindikata šumarstva održanoj 09. svibnja 2014. godine u Mariji Bistrici  Željko Kalauz je jednoglasno dobio povjerenje članova Skupštine za predsjednika Hrvatskog sindikata šumarstva.
Za dopredsjednicu Hrvatskog sindikata šumarstva između pet kandidata  izabrana je Valerija Vukelić.
Za predsjednika Skupštine potrebnu većinu dobio je Josip Stojanović, dok je za dopredsjednicu izabrana Monika Radošević.
U Nadzorni odbor izabrani su: Sandra Krapinec, Snježana Dubravac i Vesna Uršić, a u Statutarnu komisiju: Marina Slatina, Sanda Danilović i Željka Mihajlović.
Članove Skupštine su pozdravili Željko Cutvarić predsjednik Sindikata zaposlenih u šumarstvu i Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (kojega je Hrvatski sindikat šumarstva član).
Nakon što je usvojen izvještaj o radu u proteklom petogodišnjem razdoblju, članovi Skupštine su razmatrali i prihvatili Program rada Hrvatskog sindikata šumarstva od 2014. – 2019. god.
Za najvažnije ciljeve u njemu su postavljeni: kolektivno pregovaranje, povećanje broja članova, obrazovanje članova i sindikalnih povjerenika, te pružanje besplatne pravne zaštite.
U završnoj rijeći predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je pozvao skupštinare i sve članove sindikata na suradnju riječima: Postanimo svjesni da probleme u kojima se nalazimo neće riješiti  „netko drugi“, već da upravo i jedino zajedničkim snagama udruženim u  Sindikat možemo zaštititi naše članove i boriti se za radnička prava i zato dignimo glavu i borimo se za naša prava, za rad i dostojanstvo radnika.

08

SVI-2014

VI. IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA09. svibnja 2014. god. u Mariji Bistrici održavati će se VI. IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA.

ODRŽAN SASTANAK U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

ČLANCI IZ POSLOVNOG DNEVNIKA, VEČERNJEG LISTA, PORTALA NAROD.HR, GLASA SLAVONIJE.....

IZLET SINDIKALNE PODRUŽNICE ŠUMARIJE ORIOVAC

SINDIKALNA EKSKURZIJA PODRUŽNICE ŠUMARIJE LIPOVAC

ODRŽANA 1. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

POZIV ZA POMOĆ NASTRADALIMA U POPLAVAMA

ŽELJKU KALAUZ NOVI MANDAT

VI. IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA

ČLANAK IZ POSLOVNOG DNEVNIKA

PRVOSVIBANJSKI PROGLAS SINDIKALNIH SREDIŠNJICA

ODRŽAN SASTANAK SOCIJALNIH PARTNERA U Hš d.o.o.

41. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

UPUĆEN DOPIS PREDSJEDNIKU VLADE RH

ČLANCI OBJAVLJENI U GLASU SLAVONIJE I SLOBODNOJ DALMACIJI

IZBORI ZA RADNIČKA VIJEĆA

ČESTITKA

UPUĆEN DOPIS PREDSJEDNIKU UPRAVE HŠ d.o.o.

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA - UŠP DELNICE

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

9. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

8. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

7. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

6. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

VIJESTI - prosinac 2013. br. 136

5. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

IZBORI U HSŠ

4. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

3. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

2. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

SASTANAK U UŠP KARLOVAC

POČELI PREGOVORI ZA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

KOMENTAR NA DOPIS UPRAVE HŠ UPUĆEN ASISTENTU GENERALNOG TAJNIKA BWI-a

DOPIS UPRAVE HŠ d.o.o. BWI-u

HSŠ NA SPORTSKOM DRUŽENJU HRVATSKOG SINDIKATA POŠTA

OTVORENO PISMO

UPUĆEN DOPIS UPRAVI Hš d.o.o. U SVEZI KOLEKTIVNOG UGOVORA

ASISTENT GENERALNOG TAJNIKA BWI-a POSJETIO HSŠ

Primjena FSC certifikata u Hrvatskoj za potrebe sindikalnog organiziranja

SASTANAK U MINISTARSTVU RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

POVJERENSTVO PREKINULO SA RADOM

PRAVNA ZAŠTITA PUTEM NEZAVISNIH HRVATSKIH SINDIKATA

OSJEČANI PRVI U MAĐARSKOJ

ZATRAŽEN SASTANAK SA MINISTARSTVOM RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

BILJEŠKA SA SASTANKA RESORNIH MINISTARA S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA I UPRAVA....

SASTANAK U MINISTARSTVU RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

IZVJEŠĆE O PROVEDENIM AKTIVNOSTIMA ....

HSŠ PODNIO TUŽBU ZBOG OTKAZIVANJA KOLEKTIVNOG UGOVORA

POSLOVNI DNEVNIK

OTKAZAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNIKE HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

9. MEĐUNARODNI SPORTSKI SUSRETI HSŠ

SVEČANO OTVORENI 9. MEĐUNARODNI SPORTSKI SUSRETI HSŠ U UMAG

PREDSTAVNICE ODBORA MLADIH HSŠ U NJEMAČKOJ

9. MEĐUNARODNI SPORTSKI SUSRETI HSŠ

BOŽIĆNICA - OBAVIJEST

HSŠ - KONFERENCIJA O ŠUMARSTVU

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU UPRAVE HŠ d.o.o.

BOŽIĆNICA - NOVOSTI

1. SVIBANJ VELIKI ODAZIV POZIVU SINDIKATA

DOPIS PREDSJEDNIKU UPRAVE HŠ d.o.o. - u svezi zapošljavanja

DELEGACIJA BWI-a U POSJETI HSŠ

SJEDNICA POVJERENIŠTVA UŠP DELNICE

VIJESTI HSŠ br. 135

BOŽIĆNICA - OBAVIJEST

SINDIKALNI OGRJEV

ČESTITKA

SASTANAK U MINISTARSTVU RADA

ČLANAK IZ POSLOVNOG DNEVNIKA

SJEDNICA POVJERENIŠTVA UŠP VINKOVCI

ČLANAK IZ PODRAVSKOG LISTA

SKUPOVI ČLANOVA HSŠ

MIRENJE NIJE USPJELO

DOPIS IZ UREDA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

PROTESTNO PISMO BWI-a

31. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

PISMO PREDSJEDNIKU RH, PREMIJERU......

OBAVIJEST ČLANOVIMA

BOŽIĆNICA 2012. GODINE

2. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA

UPUĆEN DOPIS PREDSJEDNIKU I ČLANOVIMA UPRAVE HŠ d.o.o. U SVEZI BOŽIĆNICE

ODRŽANA 1. SJEDNICA PREGOVARAČKIH ODBORA HŠ d.o.o. i HSŠ

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2013. GODINA

30. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

KONFERENCIJA - DOSTOJANSTVEN RAD ZA ŽENE

REPREZENTATIVNOST HSŠ

HSŠ - TRENING RADIONICA

PODRŠKA ODBORA MLADIH HRVATSKOM SINDIKATU ŠUMARSTVA

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA NA EUROPSKOM KOMITETU BWI-a

SURADNJA HSŠ I BWI

28. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

SINDIKALNA PODRUŽNICA UŠP DELNICE STRUČNE SLUŽBE NA IZLETU U SLAVONIJI

PISMO ČLANOVIMA

VIJESTI HSŠ

PISMO MINISTRU prof.dr.sc. Mirandu Mrsiću

IN MEMORIAM

MIRENJE NIJE USPJELO

27. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

ZAKON O REPREZENTATIVNOSTI

SASTANAK SA UPRAVOM HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

RESTRUKTURIRANJE HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

Sindikalna ekskurzija šumarija Lipovac i Mikanovci

VIJESTI lipanj 2012. br. 132.

RESTRUKTURIRANJE

DOPIS GENERALNOG TAJNIKA BWI-a MINISTRIMA JAKOVINI I MRSIĆU

VIKEND U ISTRI

FIONA MURIE U POSJETI HSŠ

HSŠ NA PRVOSVIBANJSKOM PROSVJEDU

ČESTITKA ZA 1. SVIBANJ

ODRŽANA 18. SJEDNICA SINDIKALNOG POVJERENIŠTVA UŠP DELNICE

NACIONALNI DAN ZAŠTITE NA RADU

PROTIV NOVIH NORMI - UPUĆEN DOPIS PREDSJEDNIKU UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

SASTANAK SA UPRAVOM HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

NASTAVLJENI SEMINARI ZA POVJERENIKE PODRUŽNICA

SASTANAK U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

25. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

HSŠ - OTKAZAO ODRŽAVANJE SPORTSKIH SUSRETA

HSŠ SEMINARI ZA POVJERENIKE PODRUŽNICA

SJEDNICA SINDIKALNOG POVJERENIŠTVA UŠP KOPRIVNICA

DAN ŽENA - UŠP DELNICE

8. OŽUJKA - ČESTITKA

SOLIDARNOST NA DJELU

DOPIS PREDSJEDNIKU UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA NA PROSVJEDU

PROGRAMSKI PRIORITETI HSŠ ZA 2012. GODINU

24. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

ZAHTJEV ZA SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM VLADE RH ZORANOM MILANOVIĆEM

ČLANOVI HSŠ NA VINCEKOVU U ILOKU

KOLEKTIVNI UGOVOR (ČLANAK 93)

ZATRAŽEN SASTANAK S MINISTROM POLJOPRIVREDE

PLAĆEN PREKOVREMENI RAD

ČESTITKA HSŠ

23. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

21 GODINU ZAJEDNO SA VAMA

SINDIKALNO POVJERENIŠTVO UŠP DELNICE

KOŠARKAŠI OSIJEKA GOSTOVALI U LIPOVCU

18. SJEDNICA SIDNIKALNOG POVJERENIŠTVA UŠP OSIJEK

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

ISPLATA STIMULACIJE

SJEDNICA SINDIKALNOG POVJERENIŠTVA UŠP KOPRIVNICA

HSŠ NA KONFERENCIJI U MADRIDU

SINDIKALNA PODRUŽNICA STRUČNE SLUŽBE UŠP DELNICE

OSPOSOBLJAVANJE MLADIH SINDIKALNIH LIDERA

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA NA GRAĐANSKIM DEMONSTRACIJAMA

KOLEKTIVNO PREGOVARANJE - ZAVRŠENI PREGOVORI

21. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

Izlet u BiH

KREŠIMIRU SEVERU JOŠ JEDAN MANDAT

PRAG - KONFERENCIJA O DRVU I ŠUMI

SURADNJA HSŠ I FGTB

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA OSPOSOBLJAVANJE MLADIH

IN MEMORIAM

EURODEMONSTRACIJE U BUDIMPEŠTI

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA U POLJSKOJ

PROGRAMSKI PRIORITETI HSŠ

ISPLATA IZ DOBITI

16. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

KONCESIJA ŠUMA

MIRENJEM DO 250 KN

HRVATSKI SINDIKAT ŠUMARSTVA U ŽENEVI

TRENING UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM

SKUPŠTINA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA

20 GODINA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA

ODRŽAN SEMINAR O KOLEKTIVNOM PREGOVARANJU

PODRUŽNICA ŠUMARIJE VRBOVSKO U ILOKU I VUKOVARU

GLAVNI ODBOR U SLOVAČKOJ

MLADI HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA U MAĐARSKOJ

CJENIK RADOVA povećani bodovi

SASTANAK U HRVATSKIM ŠUMAMA d.o.o.

POTPISAN DODATAK IV. KOLEKTIVNOM UGOVORU

12. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

POTPISAN DODATAK IV. KOLEKTIVNOM UGOVORU ZA RADNIKE HŠ

SINDIKATI POTPISALI SPORAZUM

U S K R S N I C A

SINDIKALNI OGRIJEV

SASTANAK U HRVATSKIM ŠUMAMA d.o.o.

PRAVNA ZAŠTITA KROZ NHS

SASTANAK U VLADI RH

Drage kolegice i kolege

ODRŽAN RADNI SASTANAK U VLADI RH

ISPLATA BOŽIČNICE

POČELI SEMINARI ZA POVJERENIKE PODRUŽNICA

PREZENTACIJA STUDIJE RESTRUKTURIRANJA HRVATSKIH ŠUMA

ZAVRŠENI PREGOVORI O PLAĆAMA

USPJEŠAN NASTUP U RUMUNJSKOJ

PREGOVORI O PLAĆAMA

4. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

SARAJEVO 08.07.2009. SASTANAK BWIa

ISPLATA REGRESA

ODRŽANA PRVA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

ISPLATA USKRSNICE